Kwekerij Amara Florea

Standnummer : 116

Peter Houben

Kerkstraat 30
6051 JH Maasbracht Nederland
Telephone: +31 (0)475 468 147
Mobile: +31 (0)630 877 865

       

amara.florea@xs4all.nl
www.delphinium-planten.nlAmara Florea is al enkele jaren actief in het veredelen en kweken van Delphinium / Riddersporen, aangetrokken door de schoonheid, waar mee deze bloemen mensen betoveren. Al snel wil men meer weten, en gaat men zich verdiepen in de historie en biologie van deze planten.
Je koopt wat zaad en wacht af wat er uit komt. Na een paar jaar komt de interesse soorten te kruisen, om gewenste gewaseigenschappen te combineren,
aanvankelijk gericht op Delphinium als snijbloem, later ook cultivars voor in de tuin. Snijbloemen moeten aan hele andere eigenschappen voldoen dan Riddersporen in de tuin. Delphinium’s als snijbloem moeten vooral lengte maken, kleurvast en een goede vaashoudbaarheid bezitten. Tuin cultivars daar in tegen kunnen beter wat korter zijn, om mindersnel om te waaien.
 Inmiddels kunnen wij best zeggen, dat wij behoorlijk wat kennis hebben over deze planten, en hoe men Delphinium moet verzorgen in de tuin.
Veel mensen deinzen terug als ze de naam Riddersporen horen. Men is gewend dat deze planten snel verdwijnen in de tuin. Ik geef toe dat dit ook zo is, veel cultivars als: Pacific Giant en Magic Fountains series, onder andere te koop in veel tuincentra zijn van slechte kwaliteit. Door de jaren lange vermeerdering uit zaad, uit zaad, uit zaad,  en men niet meer gelet heeft op sterke planten en hun eigenschappen, is de plantkwaliteit zeer sterk achteruit gegaan. Met het gevolg dat planten snel dood gaan.
Het enige doel ‘was en is’, zo snel mogelijk en zo veel mogelijk planten vermeerderen tegen zo laagmogelijke kosten.
 
Onze soorten zijn afkomstig uit hele andere families van de Ridderspoor. Deze soorten staan dichter bij de 'oerrassen', en zijn daardoor genetisch veel sterker. Ook vind de vermeerdering plaats d.m.v. scheuren en stekken, en blijven de plant eigenschappen behouden. Met een klein beetje verzorging en aandacht kunt u genieten, van de koningin onder de tuinplanten.


 

  • Were present on the Garden Days in May 2017
  • Were present on the Garden Days in October 2017
  • Expected on the Garden Days in May 2018
Back


 
Instagram
Your event in het Parc