Koninklijke Kwekerijen H.A. Verschuren & Zonen

Standnummer : 729

José Verschuren

Putselaarstraat 4a
5443 NG Haps Nederland
Mobile: +31 (0)485 313 350

       

info@haverschuren.nl
www.haverschuren.nlOnze Collectie Verschuren® tuinrozen betreft een bijzondere collectie rozen; al deze rozen zijn -sinds eind 1800- door iemand uit onze familie Verschuren veredeld. De rozen hebben als kenmerk: zeer gezond, allerlei kleuren, geurend en natuurlijk onze eigen identiteit/verhaal. Daarbij worden deze rozen gekweekt in een omgeving die aandacht besteedt aan het milieu en de samenleving.

Via Het Roozenhuys (een sfeerlocatie op onze kwekerij) verzorgen wij ook: rondleidingen, verkoop van onze rozen, verkopen en maken van diverse rozenproducten, geven rozenworkshops (koken met rozen).

Rozenpassie in het DNA. Elk mensch, van wat rang of staat, heeft behoefte aan natuurgenot’. Het is zomaar een passage uit het boekje ‘De Roos’ uit 1888. De auteur is overgrootvader Hens Verschuren (1844-1919), oprichter van H.A. Verschuren & Zonen (sinds 1875). Een bijzondere uitspraak van een man die een carrière in het onderwijs opgaf omwille van zijn passie voor het kweken van rozen. Toen kon hij nog niet vermoeden dat hij zo’n belangrijke rol zou gaan spelen voor de rozenteelt in Nederland. De nestor van de Nederlandse rozenteelt, werd hij later wel genoemd. In de Kasteeltuinen te Arcen prijkt zijn borstbeeld tussen de andere belangrijkste veredelaars ter wereld. De kwaliteit van de veredelde rozen van Verschuren was uitmuntend. En dat bleef niet onopgemerkt. In 1975 werd de kwekerij ‘Koninklijk’, welke in 2011 nog is bestendigd. Vandaag de dag staat de vierde generatie aan het roer. Tuinrozen kweken en veredelen is nog steeds hetgeen waar het hart van het bedrijf ligt.

Marc Verschuren

Back


 
Instagram
Your event in het Parc