De Tuindagen in mei 2018

Muziek in het Park

 • Alle dagen kan u kennismaken met Curt Ceunen, hij is een multi-instrumentalist, 21e eeuwse troubadour voortdurend  reizend op het creatieve pad van de innovatie in de wereldmuziek.
 • Op vrijdag en zaterdagnamiddag optreden van violist Stijn Vande Voorde op het grasplein achter de villa. Daarna maakt hij een wandeling door het park op muziekale wijze.
 • Voor de liefhebbers van musette, chanson, bossanova, jazzballades enz kan u op zondag terecht voor een optreden van het muziekensemble ”Trio à Trois” met Alex Rambaut (accordeon), Marc Van de Veire (gitaar) en Maarten Bruggeman (contrabas). (stand 216)

De Tuinkampioen

Houden jullie ook zo van de natuur? Je in de tuin helemaal uitleven met mijn vriendjes? Je vader een handje toesteken om het gras te maaien? Of om de moestuin te onderhouden...

Vind je het leuk om zo in de tuin bezig te zijn en creatief om te springen met wat je allemaal in de tuin vindt? Dan zijn de wedstrijden van de Tuinkampioen zeker iets voor jou! Hier kan je met je vriendjes en vriendinnetjes strijden om de titel van ‘Tuinkampioen’ door leuke opdrachtjes uit te voeren en heel wat bij te leren over de tuin. Iedereen tussen 8 en 12 jaar kan meedoen.

Leuke 'proeven', veel prijzen op stand 703! Meer informatie op: De Tuinkampioen.


For the Kids:

 • Speciaal voor de paardenliefhebbers onder de kinderen komt Eddy Van Der Sijpe met zijn mini-shetlands. Onder constante begeleiding kunnen de kinderen deze lieve pony's knuffelen en er zelfs een ritje op maken. een leuk foto-moment!
 • Welk kind droomt er niet van een boomhut? Jeff Verhaeghe van Artilignum zal naar goede gewoonte een kindvriendelijke stand opbouwen waar u en uw kinderen naar hartenlust boomhutten kunnen uittesten.
 • Mieke Poppe van Ecosnooze, brengt haar alpaca's mee. Alpaca's zijn niet alleen zacht van wol, maar ook zacht van karakter en zacht in de omgang... Misschien zijn er wel enkele baby alpaca's bij...
 • Voor de wat avontuurlijke kinderen is Holger Van Durme (stand 605) the place to be. Deze specialist in het vellen en snoeien van bomen, leert uw kinderen enkele technieken om veilig en wel snel hoog in de bomen te klimmen. 
 • Kitty Pieters van De Landelijke Omheining (stand 624) zorgt voor een heuse kinderboerderij met kleine, aaibare dieren.
 • Balloon Nation (stand 625) zorgen voor een volledig kinderdorp met allerlei activiteiten zoals een knutselhoek, grime, workshops ballonplooien en goochelen, kortom teveel om op te noemen. Een heuse ontdekking voor alle kinderen.

Workshops en demonstraties:

Alle dagen doorlopend

 • Bij Kopersporen kan u terecht voor een workshop 'Onderhoud en slijpen van snoeischaren' U kan uw snoeischaren meebrengen en deze worden kosteloos onderhouden en geslepen. Wenst u er toch iets voor te geven dan kan dat onder de vorm van een gift voor de stichting Anak-Anak.
 • Suzy Suy zal live schilderen op haar stand. 
 • Op de stand van De Tuinbouwschool van Melle (stand 712) kan u terecht voor verschillende demonstraties. Programma volgt.
 • Op de stand van Groenpalet dagelijks demonstratie aanleg groendaken.
 • Bij Ecosnooze (stand 502) kan u niet alleen de alpaca's bewonderen maar u krijgt ook een demonstratie van het spinnen van hun wol.
 • Bij Dirk Mortier van Vlaamse bijgebouwen (stand 221) kan u terecht voor een demonstratie van het verzagen van bomen.
 • Anne Huttener van Ons Ateljee (stand 704) geeft op haar stand doorlopende demonstraties van bloemsierkunst. De opbrengst gaat integraal naar “Kinderkankerfonds Koester”.
 • Bruno Vloeberghs (stand 622) laat ons kennismaken met de ambacht van het mandenvlechten. Op zijn stand geeft hij doorlopend demonstraties. Voor deze editie heeft hij een mandevlechter uitgenodigd uit de Finistere, hij maakt prachtige manden uit die streek.
 • De kringloopkrachten van Lochristi(stand 503) zijn uiteraard aanwezig met hun compostmobiel.
 • Bij Claude Pohlig (stand 443), onze specialist in moestuinkeuken, kan u terecht voor een culinaire ontdekkingstocht rond het thema in samenwerking met Peter en Kathlijne Bauwens van De Nieuwe Tuin (stand 440). Zo kunt u vooraf proeven wat u kan planten in uw tuin.
 • Doorlopende expositie van Annie Gansbeke in het restaurant op het binnenplein van het Koetshuis, Restaurant ‘Estaminet Frascati’ (stand 324).

De Beloftevolle hovenier:  16 uur om een tuin aan te leggen!

Finale van de Beloftevolle Hovenier competitie (stand 702) op zaterdag van 10u00 tot 18u00. Twee dagen lang (vrijdag en zaterdag), onder uw ogen, zullen drie ploegen studenten afgevaardigd door drie voorgeselecteerde tuinaanlegscholen een opgelegde tuin aanleggen. Ook hier zullen ze zich laten inspireren door het thema van deze editie. De Beloftevolle Hovenier is meer dan een wedstrijd, het is een demonstratie van kwaliteit, talent en inzet. Op de derde dag (zondag) zal een jury zich uitspreken. Dit is een initiatief van de Belgische Federatie van de Groenvoorzieners (BFG).

 

 
Instagram
Ontdek het domein van Beervelde