Tuinhier - Volkstuin Oost-Vlaanderen

Standnummer : 701

Erik Schauwvliege

Mellesteenweg 116
9230 Wetteren België
Telefoon: +32 (0)475 41 92 24
GSM: +32 (0)473 45 92 24

       

volkstuinsecretariaatovl@gmail.com
www.tuinhier.beVolkstuinparken

Volkstuinen zijn kleine lapjes grond waarop (stad)bewoners groenten telen voor eigen gebruik. De perceeltjes grenzen aan elkaar en vormen samen een volkstuinpark.
VZW Tuinhier wil de aanleg van dergelijke volkstuinparken stimuleren en staat ook in voor het beheer van sommige. 
Met de steun van Vlaams minister-president Kris Peeters werden in opdracht van onze vereniging een aantal studies gepubliceerd . Dit resulteerde in 4 documenten:

In Vlaanderen liggen verschillende volkstuinen, verspreid over een honderdtal complexen en parken. Er zijn parken met alleen moestuinen, maar er zijn ook gemengde waarin siertuinen welkom zijn.  Op veel tuincomplexen worden bovendien activiteiten georganiseerd waar je al dan niet aan mee kunt doen. 
Heb je besloten om een volkstuin te huren, dan is het dus verstandig om er eerst een paar van dichtbij te bekijken. Hieronder vind je een oplijsting van al de volkstuinparken in ons beheer. 
Wie zijn volkstuintje al heeft, weet hoe heilzaam zo'n tuin is. Het hele jaar door eten zij en de rest van hun familie groenten en fruit uit eigen tuin. Die groenten en vruchten zijn bovendien onbespoten en dagvers. De kinderen van volkstuinders zien met eigen ogen dat aardappels niet in zakken groeien maar wel degelijk uit de grond komen! 

  • Wordt verwacht op de Tuindagen van Mei 2018
Terug


 
Instagram
Ontdek het domein van Beervelde