Marc de Bel

Toen onze eerste alpacababy werd geboren, werd hij al meteen gedoopt door niemand minder dan MARIJN DEVALCK, die peter werd van onze Balthazar J. mede omdat Marijn peter is van de vzw Autisme Vlaanderen en Mieke van bij de geboorte van deze eerste baby plannen had met autistische jongeren. Alpaca’s zijn namelijk héél sensitief, zij voelen onmiddellijk aan wie bij hen op bezoek komt, en bovendien zijn het ook vrij angstige dieren: je moet ze 100% je vertrouwen geven om met hen te kunnen op stap gaan.

Vandaag kunnen we zeggen dat de alpaca’s intens worden ingezet om mensen met autisme een stapje verder te helpen: wekelijks gaan we de woensdag op stap, en telkens opnieuw zien we stralende gezichten en blije alpaca’s. Er komen ondertussen trouwens heel wat groepen op bezoek: van KVLV tot Rotary, scholen, verenigingen, teams allerhande genieten van onze rondleidingen, teambuildings en wandelingen met de alpaca’s! Iedereen is hier van harte welkom!

We maken natuurlijk ook kennis met de bijzondere hypo-allergene alpacawol, waar Eco Snooze niet alleen beddengoed mee maakt, maar ook een prachtige collectie alpacawollen fair trade kledij én zalige knuffels!

Ook nog even vermelden dat Alpaca’s een bijzonder groot immuunsysteem hebben en men onderzoek aan het doen is om met de antilichaampjes van alpaca’s mensen met verzwakte weerstand een duwtje in de rug te geven.

Voor rondleidingen, eventueel gecombineerd met alpacawandeling: contacteer ons op info@ecosnooze.be

Standnummer
502
Categorieën
Animatie
Specialiteiten
Marc de Bel